Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Στην Αθήνα σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

Μετά τις 3 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

moskovisi

Στην Αθήνα θα βρίσκεται, σήμερα και αύριο, ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μετά τις 3 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο στον Ευρωπαίο επίτροπο, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη – ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις Αρχές της χώρας» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

O Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει εντατικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ» και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

By