Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στις 21 Ιανουαρίου

Σύντομο και αποφορτισμένο θα είναι το Eurogroup του Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, χωρίς Ελλάδα στο μενού.

Το Eurogroup του Μαρτίου αποτελεί την επόμενη μεγάλη ημερομηνία για την εποπτεία της Ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση σχετικά με τα κέρδη των ομολόγων ANFAs που παρακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες πως για την απόφαση αυτή τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμών θα φτάσουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου για τεχνικές εργασίες.

Εκεί θα αναλύσουν τα στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας και έπειτα θα ενημερώσουν το EuroWorking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogoup, στα τέλη του Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο ανώτερος αξιωματούχος, η καθοριστική συνεδρίαση της Ευρωομάδας για την δόση των 600 εκατ. ευρώ θα είναι αυτή στις 11 Μαρτίου συνεπώς ως τότε θα εξετάζεται η μεταρρυθμιστική πορεία συνεχίζεται ομαλά, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.

Η πρώτη ενημέρωση θα γίνει στα μέλη του EuroWorking Group στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και επίσημα στην συνάντηση της 31ης Ιανουαρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By