Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Στην Αθήνα τον Δεκέμβριο ο Μαχμούτ Αμπάς

«Έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες με τις ελληνικές Αρχές για την υποδοχή του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα»

maxmout abas

Την ικανοποίησή του για μια σειρά ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, που επιβεβαιώνουν τις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας και της Παλαιστίνης εξέφρασε ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι και δήλωσε ότι «έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με το γραφείο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και διαφορετικά πολιτικά κόμματα, τόνισαν τη σταθερή τους θέση για τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία, «επιβεβαιώνει τις πάγιες ιστορικές σχέσεις μεταξύ του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού Λαού, επισημαίνοντας την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη δημιουργίας ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση την αρχή της λύσης των δύο κρατών, συνυπάρχοντας ειρηνικά με το Κράτος του Ισραήλ».

Κάνει επίσης μνεία της δήλωσης του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία «διέψευσε δημοσιεύματα Ισραηλινών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν την άρνηση της Ελλάδας να ακολουθήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της σήμανσης των προϊόντων που προέρχονται από τους Ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη».

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τουμάσι, «επιβεβαιώνει τη θέση της Ελλάδας κατά των εποικισμών, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει τον ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Ο πρέσβης Τoubassi συμπλήρωσε ότι «έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες με τις ελληνικές Αρχές για την υποδοχή του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, και εκπροσώπους των Ελληνικών Πολιτικών Κομμάτων».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «ο πρόεδρος Αμπάς αναμένεται να επισκεφτεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου ετοιμάζεται ένα σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By