Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

«Στην Ελλάδα με το σχέδιο της πράσινης οικονομίας ο Γκάμπριελ»

Τι αναφέρει ο γερμανικός τύπος για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα

gabriel zigmar

Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρεται μεγάλη μερίδα του γερμανικού τύπου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Οι αρθρογράφοι, όπως σημειώνει, εκφράζουν πάντως επιφυλάξεις για την έκβαση των προγραμματισμένων συναντήσεων του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Πώς θα ορθοποδήσει η Ελλάδα;» είναι ο τίτλος άρθρου που αναφέρεται στην επίσκεψη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Ελλάδα και δημοσιεύεται σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Focus. «Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα προς τη Μ. Βρετανία. Ταυτόχρονα όμως υποβόσκει στην ΕΕ και η ελληνική κρίση.

Ο υπουργός Οικονομίας Γκάμπριελ θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Τσίπρα στην Αθήνα. Μπορούν οι Έλληνες να ελπίζουν σε περισσότερη επιείκεια;» διερωτάται ο δημοσιογράφος. Ταυτόχρονα πάντως επισημαίνεται η δύσκολη θέση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα.

«Η οικονομία στην καταχρεωμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν λέει να πάρει μπροστά. Μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης παρουσίασε το 2014 ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 0,7%. Ωστόσο τους πρώτους τρεις μήνες του 2016 σημειώθηκε ύφεση ύψους 1,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Έτσι και οι Γερμανοί επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι. Η πλειοψηφία δεν αναμένει γρήγορη ανάκαμψη των γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».

Για «το πράσινο όνειρο του Γκάμπριελ» κάνει λόγο η εφημερίδα Handelsblatt και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προσπαθεί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της οικολογικής ενέργειας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να βοηθήσει τη χώρα που πλήττεται από την κρίση. Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με την Ελλάδα έναν τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας και ταυτόχρονα να διαδώσει την ιδέα της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By