Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Παραστατίδης – Βουδούρης

Για την δήλωση τους περί χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών που υπερψήφισαν Σταύρο Δήμα

voudouris600_100214

Την πόρτα της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής θα περάσουν στις 12 το μεσημέρι οι κ.κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης μετά τους βαρύτατους υπαινιγμούς που άφησαν για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά υπερψήφισαν το Σταύρο Δήμα.

Η κοινή δήλωση τους προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις με τον Σπύρο Λυκούδη να μιλάει για «άθλια πολιτικά σκουλήκια» και τον Χρήστο Αηδόνη να τους αποκαλεί «τυφλοπόντικες» και «πολιτικά σκουλήκια» και να τους καλεί σε έξαλλη κατάσταση από το βήμα της Βουλής να προσέχουν που κυκλοφορούν γιατί είναι από χωριό και εκεί είναι πρωτόγονοι.

Παρά την ανάκληση της δήλωσης τους με την σημείωση ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις τους, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές καλούνται σήμερα στην επιτροπή δεοντολογίας για να δώσουν εξηγήσεις.

Από το βήμα της Βουλής ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε πως στόχος της δήλωσής τους, ήταν να αναδείξουν το πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι παρερμηνεύθηκε από τους συναδέλφους του. «Παρότι ανακαλέσαμε συνέχισαν την όξυνση και δεν είναι τυχαίο ότι είπαν ότι δήθεν εκτελούμε πολιτικά συμβόλαια για άλλο κόμμα, εμείς με ειλικρίνεια ανακαλέσαμε, ας ανακαλέσουν και αυτοί τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς», είπε.
«Δεν χρειάζεται να αποδείξω καμία ειλικρίνεια, ο προηγούμενος ομιλητής όταν μιλάει να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη», απάντησε ο Χρήστος Αηδόνης. «Η συγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους», τόνισε.

Ο Θόδωρος Παραστατίδης λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας επανέλαβε τα περί κακής διατύπωσης και πρόσθεσε ότι δεν ανασκευάζουν γιατί παρερμηνεύθηκαν τα όσα είπαν. Διερωτήθηκε, γιατί όταν ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε σε βουλευτές που καταψήφισαν προϋπολογισμό, αλλά επρόκειτο να στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα, δεν έγινε η ίδια φασαρία.

Σε ότι αφορά στις δηλώσεις Γλέζου, είπε πως είναι σεβαστό πρόσωπο, αλλά δεν τον αφορούν.Ανέφερε τέλος, πως δεν έχει ζητήσει από κανέναν να μπει ψηφοδέλτια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By