Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Στην κόψη του ξυραφιού o Ελον Μασκ. Τι θα απογίνει η Tesla χωρίς τον ιδιοφυή ιδρυτή της;

Ο Ελον Μασκ είναι η ψυχή και το μυαλό της Tesla. Την ίδρυσε, παθιάστηκε μαζί της και την έκανε μία τεράστια εταιρία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ίσως όμως αναγκαστεί να την αποχωριστεί, αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταφέρει να τον εγκλωβίσει περαιτέρω.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιχειρεί να απομακρύνει τον Μασκ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, με την κατηγορία ότι προέβη σε μια σειρά «ψευδών και παραπλανητικών tweets για την εταιρία».

Ο Μασκ, που είδε τη μετοχή της εταιρίας του να βυθίζεται σε ποσοστό -14% την Παρασκευή, αναμιγνύεται προσωπικά σε οτιδήποτε αφορά την Tesla, από τον σχεδιασμό των μοντέλων μέχρι τις πολιτικές μάρκετινγκ.

Τα ξένα μέσα αναφέρουν ότι ο Μασκ θα μπορούσε να έρθει σε συμβιβασμό με την Επιτροπή πριν το δικαστήριο της Παρασκευής, όμως τελικά προτίμησε να μπει σε έναν δικαστικό αγώνα γιατί ο συμβιβασμός προϋπέθετε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla και να εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.

Σε παλαιότερη διαμάχη που είχε η Επιτροπή Κεφαλαιογαράς, με celebrity επιχειρηματία, είχε καταφέρε να την αποκλείσει από την εταιρία της. Αυτή ήταν η Μάρθα Στιούαρτ, στην οποία απαγορεύτηκε για πέντε χρόνια να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρίας της ή οποιασδήποτε άλλης εταιρίας.

Τουλάχιστον πέντε αναλυτές αγορών, αναφέρουν στο reuters ότι ο Μασκ πρέπει να αποχωρήσει από την εταιρία του, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να κληθεί να πληρώσει κάποιο πολύ μεγάλο ποσό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι ήταν ένα εορταστικό ορόσημο, με εκατοντάδες Model3 sedans να καταλήγουν στα γκαράζ νέων αγοραστών. Αλλά για άλλη μια φορά, το δράμα γύρω από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αν ο Έλον Μασκ παραιτηθεί ή δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος, η Tesla είναι μια εταιρεία που θα είναι κατά βάση διαφορετική και θα είναι λιγότερο ελκυστική για εμάς”, δήλωσε ο Ρος Γκέρμπερ, γενικός διευθυντής της Gerber Kawasaki στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By