Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος Τσιάρας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

«Ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στα εθνικά δικαστικά μας συστήματα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Στέφη Δράκου.

Ο κ. Τσιάρας, ο οποίος μετέβη στην Κύπρο ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης της κυρίας Δράκου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Στη σημερινή μας συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου ανταλλάξαμε απόψεις και τις εμπειρίες μας από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στα εθνικά δικαστικά μας συστήματα, όπως η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών».

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, συναντήθηκε με τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης με αντικείμενο την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και τη διαδικασία έκδοσης εκζητουμένων προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε τον κ. Τσιάρα για τις ενέργειες που μέχρι στιγμής έγιναν σε εθνικό-Κυπριακό επίπεδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εφαρμογή του προγράμματος i-Justice στα κυπριακά Δικαστήρια, ως ενδιάμεσης λύσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν στην λειτουργία των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας Covid-19, εν αναμονή του ολοκληρωμένου συστήματος e-Justice, το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για τη μεταρρύθμιση των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο χώρο της Δικαιοσύνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια παρακαταθήκη, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν επίδραση στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπο Πετρίδη και την πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ενώ συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Περσεφόνη Παναγή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By