Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Στην πορεία συμπαράστασης στο Παρίσι θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι ηγέτες

Για τα θύματα των επιθέσεων

B62AvEYIcAEDOBU

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Ιταλίας και Βρετανίας θα συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία συμπαράστασης που οργανώνεται την Κυριακή στο Παρίσι, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί στη συγκέντρωση και η Γερμανίδα καγκελάριος  Άγγελα Μέρκελ.

Ο Τουσκ προσκλήθηκε τηλεφωνικά από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και «θα συμμετάσχει στη διαδήλωση» ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Πρέμπεν Άαμαν.

Την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ αποδέχθηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στην πορεία ενότητας, αυτήν την Κυριακή στο Παρίσι, για να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί η Σαρλί Εμπντό«, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στο Παρίσι για να στηρίξει τον γαλλικό λαό. «Ισπανία και Γαλλία μαζί κατά της τρομοκρατίας, υπέρ της ελευθερίας«, έγραψε ο Ραχόι στο Twitter.

Πηγή της ισπανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι έχουν προσκληθεί πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα δώσει το παρών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι πιθανόν να συμμετάσχει στη συγκέντρωση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η Μέρκελ θα πάει στην πορεία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ολάντ. Ενδέχεται μάλιστα να επισκεφθεί αργότερα και τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό. Στην «σιωπηλή πορεία» θα συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By