Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην τελική ευθεία τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Συλλαλητήρια κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια διοργανώνονται σήμερα Τετάρτη στις 19:30 το απόγευμα.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαϊδα και στην Πέλλα.

Σε συνέντευξή Τύπου που έγινε στην ΕΣΗΕΑ, ο εκ της οργανωτικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Πατσίκας τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί» πρόσθεσε.

Τις συγκεντρώσεις στηρίζουν δήμαρχοι και μητροπολίτες, αν και επισήμως αυτή τη φορά η διοίκηση της Εκκλησίας κρατά αποστάσεις.

Στο συλλαλητήριο της Πέλλας θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος καλεί ταυτόχρονα, και «όλους τους φίλους και τα μέλη της να προσέλθουν στα συλλαλητήρια στις πόλεις που αυτά πραγματοποιούνται».

«Θεωρούμε ότι η εντύπωση που δίνει η Κυβέρνηση, ότι οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια κόλλησαν, είναι παραπλανητική. Η συμφωνία είναι έτοιμη, απλά η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται σκληρά και ότι εκείνη που θα υποχωρήσει είναι η πλευρά των Σκοπίων. Όμως τα Σκόπια παίρνοντας το «Μακεδονία» παίρνουν τα πάντα και οι δήθεν υποχωρήσεις των Σκοπίων γίνονται για το θεαθήναι», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By