Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Στην τελική ευθεία το νέο «Mandarin Oriental» στην Costa Navarino

Το ερχόμενο διήμερο Παρασκευή 27/1 και Σάββατο 28/1 το νέο 5άστερο της Costa Navarino καλεί τους ενδιαφερομένους στις ημέρες καριέρας που διοργανώνει σε Τρίπολη και Αθήνα για την στελέχωση του ξενοδοχείου που θα κάνει το ντεμπούτο του τη φετινή θερινή περίοδο.

Ο λόγος για το ολοκαίνουριο ‘’Mandarin Oriental, Costa Navarino’’ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία σε έκταση 1.400 στρεμμάτων στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Η συνεργασία μεταξύ του γνωστού ξενοδοχειακού ομίλου, με ασιατικές ρίζες και της Τ.Ε.ΜΕΣ., του φορέα ανάπτυξης και διαχείρισης του εμβληματικού συγκροτήματος της Πελοποννήσου είχε ανακοινωθεί πέρυσι, με το όνομα της Mandarin να έχει ακουστεί έντονα και για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με «επώνυμες»- branded κατοικίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (σ.σ. σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που έχει γίνει ήδη από το 2020 μεταξύ του φορέα της επένδυσης, της Lamda και της Τ.Ε.ΜΕΣ.).

Οσον αφορά το νέο Mandarin Oriental στην Costa Navarino, με βάση τη σχετική παρουσίαση, περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio, σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino.

O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο, με θέα στη θάλασσα».

Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στο Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino1.400 στρεμμάτων, με την επένδυση για το νέο Μandarin, να έχει ενταχθεί στον επενδυτικό κύκλο των 250 εκατ. ευρώ, όπως και το ‘’W’’ που συνδέεται με τον όμιλο της Marriott και άνοιξε τον Αύγουστο του 2022. Σήμερα η περιοχή του Navarino Bay φιλοξενεί το γήπεδο 18 οπών Bay Course, που εγκαινιάστηκε το 2011 και σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr., καθώς και το υπόσκαφο Bay Clubhouse.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται δίπλα στη Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά, τόσο για τους επισκέπτες του συγκροτήματος όσο και για το κοινό, με επιλεγμένα καταστήματα, street food, υπαίθριο σινεμά κ.α., η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο νέο ξενοδοχείο και το ‘’W’’.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Mandarin Oriental είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής μερικών από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, resorts και κατοικίες στον κόσμο. Με ασιατικές ρίζες, έχει αναδειχθεί σε ένα διεθνές brand και διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 35 ξενοδοχεία και 7 συγκροτήματα κατοικιών σε 24 χώρες και περιοχές, με μια σειρά ξενοδοχείων και κατοικιών υπό ανάπτυξη, ενώ είναι μέλος του ομίλου Jardine Matheson.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By