Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Στήνονται σκηνές για τους πρόσφυγες σε Πάρκο Τρίτση και Ελληνικό

Ένταση επικρατεί στην Ειδομένη μετά από πληροφορίες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα περάσουν όλοι οι πρόσφυγες

prosf

Νέα κέντρα μεταναστών στο Ίλιον, στο Πάρκο Τρίτση αλλά και στο Ελληνικό, στο γήπεδο του baseball γίνεται προσπάθεια να στηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο Πάρκο Τρίτση υπολογιζεται να μεταφερθούν 1500 άτομα ενώ στο γήπεδο baseball ξεκινά η διαδικασία στησίματος των σκηνών.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε στην Ειδομένη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες πως άνοιξαν τα σύνορα και θα περάσουν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Πολλοί εξ αυτών που πληροφορήθηκαν την είδηση κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με την ΠΓΔΜ, επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας που απάντησε με δακρυγόνα.

Από χθες το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν τα σύνορα μόνο 300 άτομα. Εγκλωβισμένοι παραμένουν στην Ειδομένη περίπου 7.000 πρόσφυγες.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη, στον Πειραιά και την πλατεία Βικτωρίας βρέθηκε στο επίκεντρο Κυβερνητικής Σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό.

Την Παρασκευή πρόκειται να συγκληθεί σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Σύσκεψη για το προσφυγικό θα γίνει και στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία και εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By