Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Στις 3 Αυγούστου θα ανοίξει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Τράπεζας της Ελλάδος

xrimatistirio-5701

Για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου ορίστηκε το άνοιγμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, ύστερα από την σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά την εμπλοκή που επικαλέστηκαν τα τραπεζικά στελέχη σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό «παλαιού» και νέου «χρήματος» στα συστήματα των ελληνικών τραπεζών, αποφασίστηκε να οριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, 3 Αυγούστου με τους όποιους περιορισμούς θα εξειδικεύσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Ε.Κ και της διοικούσας επιτροπής του χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένα, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν ελεύθερα, ενώ σε ό,τι αφορά τους Έλληνες επενδυτές, οι τελευταίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα υφιστάμενα υπόλοιπα στους χρηματιστηριακούς κωδικούς.

Συνολικά, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές α) με πώληση μετοχών β) με έμβασμα απόν το εξωτερικό γ) με καταβολή χρημάτων δ) από τα υπόλοιπα στους κωδικούς.

Για την διαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών αρμόδια είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πιθανότατα θα ξεκινήσουν καθώς συμμετέχουν στους διεθνείς δείκτες ενώ θα ισχύσει η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (Short Selling).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπουργική απόφαση θα υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή από τον υπουργό οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By