Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Στις φυλακές Αυλώνα ο Χ. Αθανασίου

Παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου

athanasiou-fulakes-aulona

Ευχές με τους τρόφιμους των φυλακών νέων Αυλώνα αντάλλαξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Ο κ. Αθανασίου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης, Μαρίνα Μπούκη, ενώ μετά επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων ώστε να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η διευθύντρια του καταστήματος κράτησης πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό καθώς επισκέπτεται συχνά το κατάστημα μας και έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου.

«Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό» ανέφερε η διευθύντρια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωση μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες. Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή, με τα μέτρα που πήραμε, αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά».

Στην κατάμεστη αίθουσα των φυλακών, η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας «Orchestra mobile» ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για το πρόγραμμα της συναυλίας.

Αμέσως μετά η κ. Θεοδωρίδου ερμήνευσε κλασσική μουσική και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα, σε ένα από τα βαλς η σοπράνο κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος ανταποκρίθηκε. Η κίνησή της σοπράνου παρέσυρε και τις υπόλοιπες γυναίκες της ορχήστρας οι οποίες χόρεψαν με κρατουμένους.

Τέλος, παρόμοιες εκδηλώσεις εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By