Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Στις κάλπες την Τρίτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιά

Περί τους 5.700 γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής θα ψηφίσουν αύριο, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Την ψήφο των νοσοκομεαικών γιατρών διεκδικούν επτά παρατάξεις.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία, από τις 7:30 έως τις 16:30. Σε κάθε εκλογικό τμήμα των νοσοκομείων θα υπάρχει η τοπική 3μελής Εφορευτική Επιτροπή –ο δικαστικός αντιπρόσωπος και 2 γιατροί -, που θα εποπτεύουν για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, υπό την επίβλεψη του δικαστικού αντιπροσώπου.

Σημειωτέον ότι υπάρχει 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη και το συντονισμό της διενέργειας των εκλογών.

Κάθε νοσοκομείο θα αποτελεί ένα εκλογικό τμήμα, που σ’ αυτό θα ψηφίζουν όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, δηλαδή, οι γιατροί ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι γιατροί ΕΣΥ, οι εξειδικευόμενοι, οι επικουρικοί, οι αλλοδαποί υπότροφοι, καθώς και οι γιατροί ΕΣΥ των Κέντρων Υγείας που ανήκαν σ’ αυτό πριν από την 1/1/15.

Δεν ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγροτικοί γιατροί, οι γιατροί ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι διορισμένοι σε διοικήσεις νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων Οργανισμών φορέων υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By