Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Κ. Μητσοτάκης

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, για μια εθνική γραμμή στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι σταθερή»

mitsotakis2

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως λένε συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., στη Σύνοδο, που θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το προσφυγικό και με την επιδιωκόμενη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης θα υποστηρίξει την εθνική στρατηγική όπως ορίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, για μια εθνική γραμμή στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι σταθερή» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, υπογράμμισε ότι το προσφυγικό έχει προσλάβει εθνικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στην Σύνοδο των ηγετών των λαϊκών κομμάτων, όσο και στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Μητσοτάκης «θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, μια κατάσταση, που είναι ντροπή για την Ευρώπη, ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και ντροπή για την Ελλάδα», μια κατάσταση, που όπως θα επισημάνει, είναι «αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής, ακατάλληλης και ανίκανης κυβέρνησης». Θα τονίσει ακόμη ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια προς την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γιατί χωρίς απόφαση διαιωνίζεται για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη, η σημερινή απαράδεκτη, τραγική κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Χωρίς απόφαση, η Ελλάδα θα παραμείνει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και ανοιχτές τις εισροές μεταναστών και προσφύγων από την Ανατολή.

Θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με την Τουρκία, με την διευκρίνηση όμως ότι η συνεργασία με την Ε.Ε. δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στη χρήση απειλών, ούτε στη χρήση τελεσιγράφων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, θα προσφέρει την πλήρη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία. «Δεν μπορεί να μπαίνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ζητήματα άσχετα με το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού» αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ…

Ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει το σοβαρό προβληματισμό του για την εικόνα και την πορεία που παρουσιάζει, αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη, μια Ευρώπη με τραυματισμένη συνοχή, αμήχανη και ανίκανη, να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο μεγάλο προσφυγικό ζήτημα. Θα εκφράσει ακόμη την ανησυχία που προκαλεί σε όλους η άνοδος της επιρροής ακραίων και απροκάλυπτα αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ε.Ε.

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, τις θέσεις αυτές θα εκφράσει και στην Σύνοδο των αρχηγών των λαϊκών κομμάτων, ενώ θα ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν για την στάση που κράτα από την αρχή της προσφυγικής κρίσης μέχρι και τώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By