Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Στις Βρυξέλλες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Θα συναντηθεί με Γιούνκερ-Τουσκ

Στα βαθιά πέφτει η εν αναμονή πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς σήμερα στις Βρυξέλλες θα έχει κρίσιμες συνομιλίες αρχικά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και, εν συνεχεία, με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχει «πέσει με τα μούτρα» στο Twitter σε μία προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους μέσω του νέου της λογαριασμού. Στο πρώτο της tweet η Ούρσουλα χαιρετά την Ευρώπη στη γερμανική, την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία οι ηγέτες της ΕΕ επέλεξαν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει σήμερα τον καλύτερό της εαυτό. Αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες.

Μετά την χθεσινή της εμφάνιση στο Στρασβούργο –όπου συνεδρίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου, σήμερα η Γερμανίδα Χριστιανοδημοκράτισσα θα βρεθεί τετ α τετ με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χθες πάντως στις επαφές που είχε με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειάς της, η Ούρσουλα «κατά κύριο λόγο διαφήμισε τον εαυτό της. Μίλησε σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά)» και «απάντησε σε μερικές ερωτήσεις».

Στις 16 Ιουλίου οι ευρωβουλευτές θα αποφανθούν για το αν είναι η κατάλληλη ή όχι να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κομισιόν, η συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 π.μ. ώρα Ελλάδος. Στις 15.30 μ.μ. πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By