Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν, οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης

Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένονται σήμερα στις Βρυξέλλες για ένα τελευταίο γύρο επαφών με τους Θεσμούς λίγο πριν το άτυπο Eurogroup στην Μάλτα, την προσεχή Παρασκευή το πρωί.

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους θεσμούς οι νεότερες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2019 – 2020 που θα αμβλύνουν τις περικοπές στις συντάξεις.

Η είδηση έγινε γνωστή από ευρωπαϊκές πηγές το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται για ύστατη προσπάθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ και να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την Πέμπτη, ώστε στο Eurogroup που θα συνεδριάζει την Παρασκευή 7 Απριλίου στη Μάλτα να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Ελλάδα για να συμφωνηθούν και τα τελικά κείμενα.

Κατά τις πληροφορίες το ταξίδι αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαικής Επιτροπής για «ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν», εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup της 7ης Απριλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By