Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Τσακαλώτος-Συνάντηση με τους δανειστές για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση

Σε μια έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου και Ευρωπαίων δανειστών απόψε στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση.

Ήδη από χθες οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Τσακαλώτο να ταξιδεύει σήμερα για τις Βρυξέλλες, καθώς μάλιστα χθες το βράδυ ακύρωσε αιφνιδιαστικά την παρουσία του στη Βουλή για την απάντηση σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον οποίο άλλωστε όπως προαναφέρθηκε ανήκει και η πρωτοβουλία, ο Μπερνουά Κερέ από την ΕΚΤ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Κομισιόν, αλλά και εκπρόσωπος του ΔΝΤ που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ακριβώς ποιος θα είναι.

Στη συνάντηση θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς και να βρεθεί η χρυσή τομή που θα δεσμεύει μελλοντικά την κυβέρνηση με νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ΔΝΤ και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ ο χρόνος κυλά και μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εκλογικών αναμετρήσεων στην ΕΕ που θα δυσκολέψει την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης αργά το βράδυ χθες μετά το EWG, η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για το δημοσιονομικό κενό του 2018, τα εργασιακά και τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, ενώ το Bloomberg μετέδωσε πως οι δανειστές ζητούν προληπτικά μέτρα 2% του ΑΕΠ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By