Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Στο «χείλος του γκρεμού» η Bed Bath & Beyond – Άκαρπες οι προσπάθειες να βρεθεί αγοραστής

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι προσπάθειες της Bed Bath & Beyond να βρει αγοραστή, γεγονός που ουσιαστικά θέτει την εταιρεία σε τροχιά εκκαθάρισης και υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, η εταιρεία λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να υποβάλει άμεσα αίτηση προστασίας από πτώχευση, πιθανόν χωρίς να υπάρχει πλειοδότης. Στην αίτηση υπαγωγής θα περιλαμβάνεται και η «Buy Buy Baby», η οποία θεωρείται ως η πιο πολύτιμη σειρά καταστημάτων της.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 επιτρέπει στις εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ παράλληλα ψάχνει αγοραστή ή προσπαθεί να αναδιοργανωθεί.

Εκπρόσωπος της Bed Bath and Beyond δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους συμβούλους μας και να προχωράμε σε ενέργειες για τη διαχείριση της επιχείρησής μας με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, καθώς εξετάζουμε όλες τις οδούς και τις στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις».

Η Bed Bath & Beyond, που έχει έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, άρχισε να βρίσκεται σε δύσκολη θέση έπειτα από χρόνια με απογοητευτικές πωλήσεις, στρατηγικά λάθη και μια προσπάθεια ανάκαμψης, που όμως ξεκίνησε πολύ αργά.

Τα προβλήματα για την εταιρεία αυξήθηκαν όταν η αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών κατέστρεψε το απόθεμα, καθώς υπήρξε επιβράδυνση στις νέες αποστολές, ενώ χθες (26.1.2023) η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση για αθέτηση πληρωμής προς την JP Morgan.

Διαβάστε ακόμη

(Visited 1 times, 1 visits today)
By