Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Στο eBay προσφέρουν έως και 2.000 δολάρια για ένα iPhone 8

Η τρέλα κάποιων για να το αποκτήσουν νωρίτερα, έχουν οδηγήσει σε μεγάλους παραλογισμούς

Η παρουσίαση του νέου iPhone σπέρνει κάθε χρόνο την ένταση και την αγωνία μεταξύ των πιστών της Apple.

Πλέον, ήδη ξεκίνησαν οι προ-παραγγελείες για το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus, και στη δευτερογενή αγορά γίνεται …χαμός.

Οι ξεκλείδωτες συσκευές πουλιούνται στο eBay με premium στην τιμή, ενώ ένας αγοραστής πλήρωσε 1.989 δολάρια για ένα ξεκλείδωτο iPhone 8 Plus στα 256 GB.

Το ποσό αυτό είναι δύο φορές η τιμή που ορίζει η Apple, και ακόμα πιο πάνω κι από την τιμή του iPhone X.

Ο ενθουσιασμός στον κόσμο των διαδικτυακών πλειστηριασμών αφορά τις εργοστασιακά ξεκλείδωτες εκδόσεις του τηλεφώνου.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το συγκεκριμένο μοντέλο (η τιμή του οποίου ποικίλλει από 699 έως 949 δολάρια) στο Apple store, αλλά οι ελλείψεις στα αποθέματα έχουν μεταθέσει τις ημερομηνίες παράδοσης πολύ αργότερα, ακόμα και στις 6 Οκτωβρίου. Αντίθετα, για μοντέλα με συγκεκριμένο πάροχο δεν υπάρχει αναμονή.

Μια ματιά στο eBay δείχνει ότι αρκετοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για να εξασφαλίσουν τα ξεκλείδωτα τηλέφωνα από την πρώτη μέρα.

Ένας πωλητής, μάλιστα, κατάφερε να πουλήσει τέσσερα iPhone 8 για συνολικό ποσό 6.196 δολαρίων (η τιμή που ζητούσε για ένα iPhone 8 Plus στα 256 GB ήταν 1.599 δολάρια).

Συνολικά, πάνω από μια ντουζίνα άνθρωποι εμφανίζονται διατεθειμένοι αυτή την περίοδο να πληρώσουν στο eBay πάνω από 1.000 δολάρια για το συγκεκριμένο μοντέλο. Και κάποιοι ιδιαίτερα άπληστοι πωλητές ζητάνε ακόμα και 3.000 δολάρια για τη συσκευή που διαθέτουν.

Αυτό φυσικά δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Όποτε λανσάρεται μια νέα ‘hot’ συσκευή υψηλής τεχνολογίας, το eBay γεμίζει από πωλητές που βγάζουν κέρδη στα γρήγορα. Μόλις κοπάσει η μανία με το iPhone 8, οι πωλητές θα σιγήσουν για λίγο μέχρι την κυκλοφορία του iPhone X, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα εξασφαλίσει την υψηλότερη τιμή μεταπώλησης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο iPhone.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By