Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Στο εδώλιο ο Ν. Φωτόπουλος και ακόμη 58 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

 Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε

 fotopoulos

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος και ακόμη 58 μέλη της θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μετά από βούλευμά του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τις συνδικαλιστικές δαπάνες στη ΔΕΗ.

Ανάμεσά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους που παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, είναι ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά την αποκάλυψη των τιμολογίων οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, όπως επίσης και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο ούτε επεστράφη ποτέ, ούτε δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία όμως δεν εκπονήθηκε ποτέ ούτε όμως επεστράφησαν τα χρήματα.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιέχονται στοιχεία για μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια, που όπως φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή ενώ είχε διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες. Ο έλεγχος είχε αναδείξει υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By