Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο εξωτερικό επεκτείνεται η Yoleni’s

Eπέκταση στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Yoleni’s η επιχείριση που διαθέτει όλα τα ελληνικά προϊόντα μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών που μπορούσε να βρει κανείς μόνο μέσα από e-shop.

Το πρώτο Yoleni’s store στο Providence του Rhode Island αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2018, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες σε άμεση επαφή την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και τους Έλληνες παραγωγούς.

Όσον αφορά την εν Ελλάδι δραστηριότητα της η Yoleni’s άνοιξε τις πόρτες του πλήρως ανανεωμένου πολυχώρου της στο Κολωνάκι, σε συνέχεια της προγραμματισμένης ανακαίνισης του τον Αύγουστο του 2017. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στοχεύουν στην όσο το δυνατόν αμεσότερη γνωριμία των επισκεπτών του πολυχώρου με τα ελληνικά προϊόντα που η Yoleni’s προσφέρει. Οι εν λόγω αλλαγές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, νέες γεύσεις, νέες εμπειρίες, νέα διάταξη χώρου και φυσικά νέες συνεργασίες.

Πρώτη και κυριότερη αλλαγή αποτελεί η μεταφορά του παραδοσιακού εδωδιμοπωλείου από το -1 επίπεδο στο ισόγειο. Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας μας παρουσιάζεται πλέον μέσα από 1000 εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών, κατανεμημένα στο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφηγούνται μια ιστορία: από το παραδοσιακό Ελληνικό πρωινό έως και τον «κίτρινο χρυσό» της χώρας μας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η είσοδος στον πολυχώρο πλαισιώνεται από έντονα χρώματα φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση, το «Χωριουδάκι» αναβιώνει και πάλι το μανάβικο της γειτονιάς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να προμηθεύεται καθημερινά ξεχωριστά προϊόντα κατευθείαν από την ελληνική γη.

Προχωρώντας, το μεθυστικό άρωμα από τη φρεσκοψημένη χειροποίητη πίτα, που κατέστησε τη Yoleni’s για πολλούς αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό, είναι σίγουρο πως θα σας συνεπάρει. Μετά από εκτεταμένη έρευνα και συνεχείς δοκιμές μηνών, η πίτα αποκτά νέα μορφή, με τραγανό κρητικό φύλλο αέρος και γεμίσεις εμπνευσμένες από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως η παστιτσάδα Κέρκυρας, το Πηλιορείτικο σπετσοφάι, η Σφακιανή μυζηθρόπιτα και πολλές ακόμα.

Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται πλέον ο χώρος κοπής ελληνικών αλλαντικών και τυριών,τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά των χειροποίητων σάντουιτς και σαλατών που προσφέρει η οικογένεια της Yoleni’s. Ακόμη, ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλούσια αυτή ποικιλία φρεσκοκομμένων αλλαντικών και τυριών, εκείνα που επιθυμεί να απολαύσει με τη συνοδεία εκλεκτών οίνων του ελληνικού αμπελώνα.

Όσον αφορά τους οίνους, η Yoleni’s προχώρησε στη δημιουργία κάβας και wine bar στο -1 επίπεδο του πολυχώρου, σε συνεργασία με την ομάδα του γνωστού στο χώρο των οίνων, «All About Wine»,  όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία, να ανακαλύψει πάνω από 300 ετικέτες κρασιών.

Η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται στον πρώτο όροφο με το Steak Bar by Kiku. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που θα κινηθεί στην φόρμουλα των διεθνών steak house, το Carnicero σε συνεργασία με το Kiku είναι δυο brand που μπορούν να κάνουν πολύ στιβαρή δουλειά αν αξιοποιήσουν σωστά τις δυνατότητές τους.

By