Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Στο Κάιρο αύριο ο Κούρκουλας

Θα συμμετάσχει στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος Αιγύπτου

kourkoulas

Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, που θα συμμετάσχει στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος Αιγύπτου.

Τον κ. Κούρκουλα θα συνοδεύουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και εκπρόσωποι του Enterprise Greece, του ΕΒΕΑ, των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Λιμένος Αλεξανδρούπολης, της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν στελέχη του επιχειρηματικού τομέα από τους κλάδους των κατασκευών και δομικών υλικών, των αγροτικών προϊόντων και της ιχθυοκαλλιέργειας και της πληροφορικής και τεχνολογίας. Ακόμη, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κλάδων της περιβαλλοντολογικής τεχνολογίας, της ενέργειας του τουρισμού, καθώς και σύμβουλοι επιχειρήσεων και κτηματομεσιτικής, ώστε να συμμετάσχουν σε Επιχειρηματικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (Egyptian Business Association) και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της πρεσβείας μας στο Κάιρο.

Ο κ. Κούρκουλας θα εγκαινιάσει τις εργασίες του Επιχειρηματικού Συνεδρίου “Egypt-Greece Business Forum” και θα υπογράψει διμερές Πρωτόκολλο Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας, καθώς και διμερείς ελληνο-αιγυπτιακές συμφωνίες αθλητικής συνεργασίας, αγροτικής συνεργασίας και συνεργασίας στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών, στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών και του εργατικού δυναμικού.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου και πέραν των κρατικών συμφωνιών, θα υπογραφούν, ακόμη, συμφωνίες μεταξύ Ενώσεων Επιμελητηρίων, Φορέων Προσέλκυσης Επενδύσεων και Οργανισμών Λιμένων.

Τέλος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Naglaa El Ahwani, και με τον υπουργό Μεταφορών Hany Sayed Mohamed Dahy.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By