Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Στο «κόκκινο» τα μέτρα ασφαλείας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Έκτακτα κι αυξημένα μέτρα ασφαλείας παίρνουν  μια μια όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες

thymata parisi7

Έκτακτα κι αυξημένα μέτρα ασφαλείας παίρνουν  μια μια όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, ενώ και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Επίσης, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Βρετανία τονίζοντας ότι οι βρετανικές Αρχές «ενισχύουν τις δυνατότητές τους για την προστασία του κοινού», επικαλούμενος κυρίως την ενίσχυση του δυναμικού τους και την πραγματοποίηση επιπλέον ελέγχων.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν έκρινε απαραίτητο να αλλάξει το επίπεδο κινδύνου της χώρας προς το παρόν, αν και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως «η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας».

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει το επιτελείο διαχείρισης κρίσεων και γερμανικές και γαλλικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Η Ιταλία, αντιθέτως, αποφάσισε την υιοθέτηση ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας μετά τις πολυαίμακτες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος για περαιτέρω θανατηφόρες επιθέσεις.

Από την πλευρά τους οι Αρχές της Αυστρίας αυξάνουν προληπτικά, επίσης, τα μέτρα ασφαλείας. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο απειλής για την Αυστρία, τα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και συνδέονται με τη τέταρτη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία, ενώ οι αυστριακές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Αρχές ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε τους μεθοριακούς ελέγχους στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και στα λιμάνια της, ενώ η αστυνομία της χώρας έχει τεθεί επίσης σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε η φινλανδική κυβέρνηση.

Η Μόσχα, επιπλέον, θα επιβάλει μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές και ενδέχεται να περιορίσει τις πτήσεις προς το Παρίσι μετά τις φονικές επιθέσεις, που «δικαιολογούν» την εντατικοποίηση του αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της αλ-Νόσρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By