Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Στο Κομπάνι επέστρεψε ο τραγικός πατέρας του αδικοχαμένου Αϊλάν (φώτο)

Στο βομβαρδισμένο σπίτι υπάρχουν κάποια σκονισμένα παιχνίδια και παιδικά ρούχα και παπούτσια

pateras kobani

Τις συγκλονιστικές εικόνες του πατέρα του Αϊλάν, την ώρα που επιστρέφει στο βομβαρδισμένο σπίτι της οικογένειας στο Κομπάνι, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Παιχνίδια και παιδικά ρούχα πεταμένα ανάμεσα στους μισογκρεμισμένους τοίχους του σπιτιού, που βομβαρδίστηκε ανελέητα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους μήνες που το Κομπάνι βρισκόταν υπό πολιορκία.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί, αλλά και οι αποκεφαλισμοί περίπου 30 συγγενών του, ανάγκασαν τον τραγικό πατέρα να πάρει τα δυο μικρά παιδιά του και τη γυναίκα του και να φύγουν για τη Δύση, στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Στο σπίτι που έζησε τα λίγα χρόνια της ζωής του ο μικρός Αϊλάν με την οικογένειά του, ο πατέρας βρίσκει τα παπουτσάκια των παιδιών του μέσα στη σκόνη… Παιχνίδια και αντικείμενα που αποτελούσαν την καθημερινότητά τους, τώρα πια συμβολίζουν μονάχα το θάνατο…

Ο Αμπντουλάχ Κουρντί γύρισε στην πατρίδα του για να κηδέψει την οικογένειά του και επισκέφθηκε το παλιό του σπίτι, για να μην αφήσει τις μνήμες του να ξεθωριάσουν.

pteras kobani2

 

pateras kobani3

 

pateras kobani4

 

pateras kobani5

 

pateras kobani6

(Visited 1 times, 1 visits today)
By