Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Στην Ιταλία μεταβαίνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του μοιραίου πλοίου

norman-atlantic-4

Στην Ιταλία, αεροπορικώς, θα μεταβούν το μεσημέρι οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία.Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.

Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου επικοινώνησε χθες με τον γιο του Γ. Δούλη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση.

Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

Στο Μπρίντιζι σήμερα το κουφάρι του Norman Atlantic

Στο μεταξύ αναμένεται στο λιμάνι του Μπρίντιζι το «Norman Atlantic», το οποίο από χθες ρυμουλκείται από το σημείο στο οποίο βρισκόταν κοντά στις αλβανικές ακτές. Όταν το πλοίο φθάσει στο λιμάνι, θα ασφαλιστεί από τις Αρχές και θα αρχίσει έρευνα παρουσία εισαγγελέα.
Οι εικόνες του Norman Atlantic υπό το φως του ήλιου καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής. Το κουφάρι του πλοίου, καμμένο σε τέτοιο βαθμό, που απορεί κανείς για το πώς δεν είχαμε περισσότερα θύματα και το πώς κατόρθωσαν να σωθούν οι περισσότεροι επιβαίνοντες.

Ο καπνός άλλωστε, έξι μέρες μετά, ακόμα βγαίνει από το εσωτερικό του καραβιού.

Με χαμηλή ταχύτητα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η ρυμούλκηση του μοιραίου πλοίου προς το λιμάνι του Μπρίντιζι. Σύμφωνα με μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το πλοίο, που έχει δεθεί από χθες από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια.

Το κουφάρι του πλοίου αναμένεται στο Μπρίντιζι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By