Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Στόλτενμπεργκ: Την Τετάρτη υπογράφεται για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε για μια «ιστορική στιγμή», ενώ αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ», έγραψε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην ανάρτησή του.

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη, το πρωτόκολλο θα κατατεθεί, το πιθανότερο, τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του. ΝΔ και ΔΗΣΥ έχουν δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσουν.

Σύμφωνα επίσης, με όσα αποφασίστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η συζήτηση και η πρώτη ψηφοφορία για το Σύνταγμα.

Η δεύτερη και καθοριστική ψηφοφορία θα γίνει μετά από ένα μήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By