Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στον αέρα το Taxis

Η προμηθεύτρια εταιρία αρνείται να προβεί σε μείωση του κόστους συντηρήσεως του συστήματος

taxisnet

 

Το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) βρίσκεται στον αέρα καθώς από τις 7 Φεβρουαρίου λειτουργεί χωρίς σύμβαση συντήρησης των βάσεων δεδομένων του.

Η ηγεσία μπήκε σε διελκυστίνδα με την προμηθεύτρια εταιρεία, για τη μείωση του κόστου συντήρησης. Η προμηθεύτρια εταιρεία Oracle αρνήθηκε τη μείωση, με αποτέλεσμα από τις αρχές Φεβρουαρίου κι έπειτα, η λειτουργία των βάσεων δεδομένων να μη συνοδεύονται με σύμβαση υποστήριξης.

Η διοίκηση ΓΓΠΣ καθυστέρησε να ασχοληθεί μρε το θέμα της νέας σύμβασης. Άρχισε να ασχολείται μ’ αυτή τον περασμένο Σεπτέμβριο και καθώς δεν προλάβαινε τη διενέργεια διαγωνισμού ξεκίνησε την διαπραγμάτευση με την προμηθεύτρια εταιρεία, σύμφωνα με την Καθημερινή. Τόσο όμως η ηγεσία της ΓΓΠΣ όσο και η διοίκηση της Oracle αμφότερες στήλωσαν τα πόδια, εμμένοντας στις θέσεις τους. Η Oracle αμείβεται ετησίως με περίπου 800.000 ευρώ και το τίμημα αυτό αντιστοιχεί στο 22% της αξίας των προϊόντων που έχει διαθέσει στη ΓΓΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική εταιρεία αναμένει τις κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης προκειμένου να κινηθεί ανάλογα.

By