Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Στον κλάδο των βιταμινών εισέρχεται η Nestle

Στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής εισέρχεται η Nestle SA εξαγοράζοντας την Καναδική Atrium Innovations για 2,3 δισ. ευρώ. Η κίνηση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Σνάιντερ στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρείας πέρα από τον κλάδο τροφίμων.

«Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο εξαγοράζει την Atrium της Westmount με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά από τον επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής την Permira Funds», αναφέρει η ανακοίνωση της Nestle.

H ελβετική παραγωγός του Nespresso θα πληρώσει σε μετρητά των παρασκευαστή των συμπληρωμάτων Garden of Life, των οποίων οι πωλήσεις το 2017 αναμένεται να πλησιάσουν τα 700 εκατομ. ευρώ.

Ο Σνάιντερ που προέρχεται από τη γερμανική εταιρεία προϊόντων περιποίησης Fresenius SE, προσπαθεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στη Nestle, επικεντρώνοντας το σύνολο των προϊόντων στην υγιεινή και παιδική διατροφή, τον καφέ, και τη φροντίδα των κατοικίδιων.

Η εξαγορά της Atrium είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική επένδυση της Nestle στη διατροφή υγείας, δεδομένου ότι η εταιρεία επιτάχυνε την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα το 2006, δαπανώντας 2,5 εκατομ. ευρώ σε συνεργασία με τη Novartis για τη δημιουργία ειδικών γευμάτων για ασθενείς υπό νοσηλεία.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τετράμηνο του 2018, θα αποδώσει απευθείας κέρδη, δήλωσε ο Γκρεγκ Μπεχάρ, διευθύνων σύμβουλος της Nestle Health Science.

Η ελβετική εταιρεία ήδη συνεργάζεται για τη διανομή των προϊόντων Meritene με τη φαρμακευτική εταιρεία Lilly. Πρόκειται για συμπλήρωμα πρωτεΐνης που διαλύεται σε γάλα και απευθύνεται σε άτομα άνω των 50 ετών που έχουν φυσιολογική απώλεια μυϊκής μάζας.

Πρόσφατα λάνσαρε και νέα κωδικό, το Meritene Vitachoco, μία ελβετική σοκολάτα με βιταμίνες, που προτείνει ένα νέο, ευχάριστο τρόπο για να καταναλώνει κάποιος της βιταμίνες του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By