Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street – Μεγάλη βουτιά για τη Walmart

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις καταγράφονται σήμερα στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί στο -0,26% και τις 31.915 μονάδες, με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να μειώνεται στο -0,54% και τις 3.945 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, παράλληλα, διολισθαίνει στο -1,06% και τις 11.661 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει να «χορεύει» στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη Walmart να «πρωταγωνιστή» στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της περικοπής των ετήσιων στόχων. Η διοίκηση επικαλέστηκε τον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα, επιτείνοντας τις ανησυχίες για την ευρύτερη πορεία του λιανικού κλάδου.

Αποτέλεσμα είναι η μετοχή του κολοσσού να κατρακυλάει κατά 8%, ενώ περίπου 5% χάνουν οι μετοχές των Target – Kohl. Στο 4% ακολουθούν οι απώλειες για τις μετοχές των Amazon και Dollar General, ενώ η μετοχή της Costco περιορίζεται κατά 3%.

Η μετοχή της General Motors, επιπλέον, βρίσκεται στο -4% καθώς τα οικονομικά μεγέθη του β’ τριμήνου αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων, λόγω των αναταράξεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Κατά 3% μειώνεται και η μετοχή της UPS, η οποία εμφάνισε πτώση σε κέρδη και έσοδα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Coca – Cola ενισχύεται κατά 1,3%, διότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις ανέκαμψαν χάρη στις υψηλότερες τιμές. Όσον αφορά τα McDonald’s, η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στον απόηχο των μικτών μεγεθών του β’ τριμήνου, τα οποία επηρεάστηκαν από το κόστος αποχώρησης από τη Ρωσία (1,2 δισ. δολάρια).

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην κεντρική τράπεζα, καθώς σήμερα ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (από 1,5% σε 2,25%). Ταυτόχρονα, θα αναζητήσει στοιχεία, προκειμένου να διαμορφώσει την επιτοκιακή πολιτική του φθινοπώρου.

«Η Fed θα ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί τα μακροοικονομικά στοιχεία και θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τουλάχιστον ακόμη μία αύξηση των 75 μονάδων βάσης -αν όχι για περισσότερες» εκτιμά ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής αναλυτής της Independent Advisor Alliance.

Στην Ευρώπη, ο γενικός δείκτης Stoxx 600 είναι αμετάβλητος στις 426 μονάδες, παρότι ο γερμανικός DAX μειώνεται κατά 0,71%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,50% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,70%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,52%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 περιορίζεται κατά 0,20%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της UBS διολισθαίνει κατά 6,1% εξαιτίας των αδύναμων επιδόσεων του β’ τριμήνου. Κατά 11% κατακρημνίζεται και η μετοχή της γερμανικής Uniper, στον απόηχο της συμφωνίας για το κρατικό πακέτο διάσωσης της ενεργειακής εταιρείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By