Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στουμπ: Έγινε εποικοδομητική συζήτηση για την Ελλάδα

«Είχαμε μία καλή επισκόπηση για το τι συνέβη στις ελληνικές εκλογές και το πώς θα προχωρήσουν προς την πρώτη αξιολόγηση. Ήταν μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, πολύ πειστική επίσης»

alex stubb finland

Για μία εποικοδομητική και «πολύ πειστική», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, συζήτηση έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, κατά την έξοδό του από το Eurogroup της Δευτέρας, βασικό θέμα του οποίου ήταν το ελληνικό ζήτημα.

«Είχαμε μία καλή επισκόπηση για το τι συνέβη στις ελληνικές εκλογές και το πώς θα προχωρήσουν προς την πρώτη αξιολόγηση. Ήταν μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, πολύ πειστική επίσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, ο Φινλανδός υπουργός μίλησε για την οικοδόμηση ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης τους τελευταίους μήνες και επανέλαβε ότι στο Eurogroup πραγματοποιήθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας πως «τα πράγματα κινούνται προς τα μπρος».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα θα υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα του προγράμματος έως τα μέσα Οκτωβρίου, ο Αλεξάντερ Στουμπ υπογράμμισε πως αναμένεται να αποδειχθεί, συμπληρώνοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του έκανε μία πολύ καλή παρουσίαση της κατάστασης και ότι οι Θεσμοί παρουσίασαν επίσης την οπτική τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By