Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στουμπ: Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται

Δεν πετάμε την Ελλάδα έξω, δεν θέλουμε ένα Grexit. Ωστόσο είναι σαφές ότι ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά αποτελέσματα»

stoump-2

 

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της είναι πιθανόν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη χορήγηση πακέτου βοήθειας έναντι μεταρρυθμίσεων, αλλά «ο χρόνος εξαντλείται» δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, σε συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Είμαι ένας αιώνια αισιόδοξος. Νομίζω ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιου είδους λύση για την Ελλάδα», δήλωσε ο Στουμπ στην Deutsche Welle στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ, η οποία μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

«Δεν πετάμε την Ελλάδα έξω, δεν θέλουμε ένα Grexit. Ωστόσο είναι σαφές ότι ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Στουμπ. «Απλώς ο χρόνος εξαντλείται».

Ο Αλεξάντερ Στουμπ υπογράμμισε ότι η Φινλανδία έχει παρόμοια θέση με τη Γερμανία. «Αν μιλάμε για απομείωση του χρέους, για αναδιάρθρωση του χρέους ή κάτι παρόμοιο, τότε αυτό «δεν είναι αποδεκτό» από την κυβέρνηση της Φινλανδίας», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)