Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Στους 477 οι διασωθέντες του «Norman Atantic»

Οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί είναι εννέα ενώ δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα

norman-atlantic-2

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αποστείλει στις ελληνικές Αρχές λίστα με 477 επιβάτες που έχουν διασωθεί. Οι νεκροί, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, λόγω των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα, τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζει να μην είναι εφικτή η ρυμούλκηση του Norman Atlantic στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πυροσβέστες του Μπρίντιζι και του Μπάρι που είχαν επιβιβασθεί σε δυο ρυμουλκά την περασμένη Κυριακή «ζητούν να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα, διότι είναι εξαντλημένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

Κουρασμένος δήλωσε ο καπετάνιος του Norman Atlantic ο οποίος ανέφερε πως ήθελε να φέρει όλους τους επιβάτες πίσω σώους.

Ο Argilio Giaxomazzi σύμφωνα με την RAI ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τους αγνοούμενους του πλοίου σημείωσε ότι ήθελε να τους σώσει όλους.

Παράλληλα, με αγωνία και συγκίνηση περίμεναν οι συγγενείς των 26 Ελλήνων ναυτικών, μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, που έφτασαν σήμερα στις 14:00 με το πλοίο Superfast ΙΙ στο λιμάνι της Πάτρας. «Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε» δήλωσε ένας από τους ναυτικούς.

«Όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί» δήλωσε ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος.

Ο ίδιος περιγράφοντας τις ενέργειες του πληρώματος, από την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ανέφερε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά στο «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, ανέφερε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία.

«Λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα» δήλωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By