Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Στους 73 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

Μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, τόνοι χώματος και βράχων ισοπέδωσαν και καταπλάκωσαν δεκάδες σπίτια, παγιδεύοντας κατοίκους.

guatemala

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασα την ζωή τους στην κατολίσθηση σε μια κοινότητα λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας και σιγά σιγά σβήνουν όλες οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια.

Τουλάχιστον 330 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

guatemala

Μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, τόνοι χώματος και βράχων ισοπέδωσαν και καταπλάκωσαν δεκάδες σπίτια, παγιδεύοντας κατοίκους.

Ο Σέρχιο Καμπάνας, στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων CONRED, είπε ότι αμφιβάλλει για το εάν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες. «Όμως (…) συνεχίζουμε την έρευνα, ακόμα και για την περίπτωση που σωθεί μόνο ένας άνθρωπος ακόμα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν καταμετρηθεί 73 νεκροί, ανάμεσά τους 17 παιδιά -τα τρία νεογέννητα- και τουλάχιστον 26 τραυματίες.

Περίπου 1.800 στρατιώτες, πυροσβέστες και περίοικοι συμμετέχουν στα σωστικά συνεργεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CONRED Νταβίντ ντε Λεόν, ο οποίος ανέφερε ότι μερικά σπίτια θάφτηκαν κάτω από 15 μέτρα χώματος και βράχων.

guatemala guatemala guatemala guatemala

(Visited 1 times, 1 visits today)
By