Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για το νομοσχέδιο για την παιδεία

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.

Το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη με τους εκπαιδευτικούς να βγαίνουν και πάλι στους δρόμους.

Λίγο μετά τις δύο το κι αφού η πορεία έφτασε στη Βουλή επικράτησε ένταση. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και έσπρωξαν τις κλούβες της αστυνομίας επιχειρώντας να σπάσουν τον φραγμό.

 

Ωστόσο η ένταση εκτονώθηκε και μισή ώρα αργότερα η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με τους εκπαιδευτικούς να δίνουν αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ραντεβού και πάλι έξω από τη Βουλή.

Εκπαιδευτικό επεισόδια Βουλή

Gepostet von protothema.gr am Dienstag, 9. Juni 2020

Ειδικότερα, για σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου -ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα.

panekpaideytiko__2_

 

panekpaideytiko__3_

«Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων», λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By