Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στρατηγική συνεργασία Παπουτσάνης – Windmill

Σε συνεργασία με την αμερικανική Windmill Health Products, εταιρία παραγωγής και διανομής συμπληρωμάτων και φυσικών προϊόντων, για τη διάθεση της σειράς προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών OLIVIA στην αγορά των Η.Π.Α., προχωρά η εταιρία προϊόντων προσωπικής υγιεινής Παπουτσάνης.

Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ασία, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η συμφωνία της Παπουτσάνης με τη Windmill προβλέπει την τοποθέτηση των προϊόντων OLIVIA σε ανεξάρτητα φαρμακεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ σε επόμενο στάδιο η διανομή θα επεκταθεί σε μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων. Ήδη, από τον Απρίλιο, η σειρά είναι διαθέσιμη σε ανεξάρτητα φαρμακεία σε 15 πολιτείες, σε ειδικές προθήκες (σταντ) της μάρκας. Η συμφωνία προβλέπει, παράλληλα, την προβολή της σειράς OLIVIA μέσω προωθητικών ενεργειών και υλικού στα σημεία πώλησης.

Προϊόντα της σειράς OLIVIA διατίθενται στην αγορά των Η.Π.Α. και του Καναδά ήδη από το 2005, κυρίως σε σημεία λιανικής με διεθνή προϊόντα, αλλά και μέσω e-shops για φυσικά προϊόντα.

Μέσω της συνεργασίας, τα προϊόντα OLIVIA θα τοποθετηθούν σε ανεξάρτητα φαρμακεία του δικτύου της Windmill έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ εντός του 2019 η σειρά προβλέπεται να τοποθετηθεί και σε αλυσίδες φαρμακείων στις Η.Π.Α. Η συνεργασία αναμένεται να επεκταθεί μελλοντικά, εκτός της αγοράς των φαρμακείων, και να συμπεριλάβει τη διανομή των προϊόντων OLIVIA σε μεγάλα σημεία λιανικής πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανήκουν στο δίκτυο της Windmill.

Η Παπουτσάνης που μετρά 147 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά,  δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καλλυντικών προϊόντων, είναι δε ο βασικός προμηθευτής όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργοστάσια στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στη Ριτσώνα. Κατάφερε δε να μέσα σε λίγα χρόνια να διπλασσιάσει το μερίδιο αγοράς της από το 10% στο 20% στην Ελλάδα.

Παράγει για ίδιο λογαριασμό και για λογαριασμό τρίτων σαπούνια και καλλυντικά, απευθυνόμενη συγχρόνως με ανάλογα προϊόντα, όπως αφρόλουτρα, άλλα σαμπουάν και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια. Για ορισμένα από αυτά συνεργάζεται με την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές. Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα «Καραβάκι», «Κορρές», «Πράσινα παραδοσιακά», «Aromatics», «Papoutsanis Family», «Glycerine», «Natura», «Olivia», «Papoutsanis Baby», «Papoutsanis Kids», «Skin Essentials», «Personelle Papoutsanis».

Αντλεί από τη διεθνή αγορά περί το 35% των εσόδων της. Προορισμοί των προϊόντων που εξάγει και, κυρίως, των ειδών που προορίζονται για χρήση από ξενοδοχειακές μονάδες, είναι οι χώρες Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λεττονία, Λιβύη, Λιθουανία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Σουηδία.

Το 2017 οι πωλήσεις της Παπουτσάνης σημείωσαν αύξηση 15% και ανήλθαν στα 20,8 εκατ. ευρώ από 18,0 εκατ. ευρώ που ήταν το έτος 2016.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By