Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Στρατιωτικά Land Rover Defender για 17.000 ευρώ

Ο βρετανικός στρατός βγάζει συχνά σε δημοπρασία διάφορα οχήματά του. Αυτή τη φορά σειρά είχαν κάποια στρατιωτικά Defender…σχεδόν σε άψογη κατάσταση.

Τα συγκεκριμένα Land Rover Defender 110 Tithonus (όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία) ανακατασκευάστηκαν από την βρετανική κυβέρνηση το 2008. Ορισμένα εξ αυτών πουλήθηκαν αυτές τις μέρες ,μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αντί τελικού ποσού 17.057 ευρώ. Στην περιγραφή των μοντέλων αναφέρεται ότι έχουν κατασκευαστεί το 1986 (ανακατασκευή το 2008) και έχουν διανύσει περίπου 100.000 χιλιόμετρα. Για την κίνηση τους φροντίζει ένας πετρελαιοκινητήρας 2,5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, που στέλνει τη δύναμη και τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

Όπως μπορούμε να δούμε και από τις εικόνες, η κατάσταση των οχημάτων είναι συνολικά εξαιρετική για την ηλικία και τη χρήση τους από το στρατό. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση με την ονομασία «Tithonus» είχε παραχθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα, κάτι που ανεβάζει τη συλλεκτική τους αξία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατός της Αγγλίας αναμένεται να εκποιήσει και άλλα οχήματα στις αρχές του 2017.

defender-military 

Κώστας Φούζας/newsauto.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)