Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Στρατούλης: Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη

Στόχος είναι «να κυβερνήσουμε” και να «εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακύρωση μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών

stratoulis

Στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και στην διερευνητική εντολή που παραλαμβάνει σήμερα το κόμμα, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά «εάν χρειαστεί να συγκρουστούμε με την ευρωζώνη, θα το κάνουμε”. Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη διερευνητική εντολή που παραλαμβάνει σήμερα η Λαϊκή Ενότητα, επισήμανε ότι το κόμμα θα κρατήσει την εντολή τρεις ημέρες «για να κουβεντιάσουμε με πολιτικές δυνάμεις και να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα και κυρίως με κοινωνικούς φορείς που θα δούμε”, ώστε να είναι πιο ενήμερος ο λαός και για το τρίτο μνημόνιο και για το αν υπάρχουν άλλες προτάσεις.

Σημείωσε, ωστόσο, πως «με βάση τις πολιτικές δυνάμεις που έχουμε στη Βουλή και τις θέσεις που έχουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα θέλαμε εμείς δεν μπορεί να προκύψει”.

Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιούνται οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας από την πολιτική που εφάρμοσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «οι 25 ό,τι λέγαμε προεκλογικά και όταν ήμασταν υπουργοί τα λέμε και τώρα. Η συνέπειά μας είναι διαχρονική”. Επανέλαβε πως στόχος τους είναι «να κυβερνήσουμε” και να «εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακύρωση μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, δίκαιη φορολογία και αποκατάσταση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

Άσκησε, επίσης, κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός την κρίσιμη στιγμή επέλεξε να μην πάει στην εναλλακτική λύση» και ότι δεν εφαρμόστηκε στην πράξη η συμφωνία του Eurogroup. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισαν το μνημόνιο ακύρωσε το προεκλογικό πρόγραμμα», τόνισε και διευκρίνισε πως «δεν αγκαλιάσαμε βουλευτικές καρέκλες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Εντολής, απηύθυνε παράλληλα «προσκλητήριο” στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο για ένταξη στο κόμμα.