Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Στρατούλης: Δεν υπάρχουν «ψαλίδια» για την κυβέρνηση μας

«…Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου»

stratoulis dimitris

To ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις κύριες ή τις επικουρικές συντάξεις απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, καθώς και ενδεχόμενες αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές, ούτε στις πρόωρες και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας. Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου» σημειώνει στη δήλωσή του.

Αναφερόμενος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τονίζει ότι «δεν έχει δοθεί και ούτε πρόκειται να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι δεν θα θιγούν ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

«Τη μόνη εντολή που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες του υπουργείου μας» συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, «είναι να προετοιμάσουν τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις μας, για να βάλουμε οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Έχουμε ήδη στείλει ως αρμόδιο υπουργείο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και επίκειται η άμεση κατάθεσή τους στη Βουλή, τα σχέδια νόμου για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών».

By