Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Στρατούλης: Δεν θα λεηλατήσουμε τον κουμπαρά των ασφαλισμένων

Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να μην θιγούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων

stratoulis

Συναντήσεις με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, είχε σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Στρατούλης έκανε γνωστή τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην θιγούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε τα αποθεματικά «κουμπαρά των ασφαλισμένων, που έχει λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ τόνισε, «ότι τυχόν αποφάσεις των ΔΣ να επενδύσουν τα ρευστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές».

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και προσέθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να νομοθετηθεί – μαζί με άλλες ρυθμίσεις – η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, πάντως, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

By