Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Στρατούλης: Σε κάθε κύριο Τόμσεν λέμε ότι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις

«Το πρώτο που λέμε στον Τόμσεν και στον κάθε κύριο Τόμσεν είναι ότι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων δεν τις αντέχουν οι συνταξιούχοι διότι ήδη το 50% από αυτούς παίρνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας»

stratoulis dimitris

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης σε πρωινή του συνέντευξη μίλησε για τα εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση των δανειστών για μειώσεις συντάξεων.

«Το πρώτο που λέμε στον Τόμσεν και στον κάθε κύριο Τόμσεν είναι ότι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων δεν τις αντέχουν οι συνταξιούχοι διότι ήδη το 50% από αυτούς παίρνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας», τόνισε o κ. Στρατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, προκειμένου να μην γίνουν αυτές οι μειώσεις, ο υπουργός μίλησε για εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης.

«Έχουμε πει ότι φέτος θα έχουμε συγκεκριμένες εισπράξεις από την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Ακόμη, εκτιμούμε ότι θα εισπράξουμε 136 εκατ. από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ενώ θα δημιουργήσουμε γρήγορα ένα Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι πόροι του οποίου δεν θα είναι νέοι φόροι, αλλά δημόσιοι πόροι από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας», ανέφερε.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι με εξαίρεση τη νέα φορολογία και τη νέα επιβάρυνση των τραπεζικών καταθέσεων, όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι υπό εξέταση για αυτό το θέμα.

By