Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Στρατούλης: Στόχος να εξασφαλιστούν 1,46 δισ. ευρώ από τη νέα ρύθμιση δόσεων

Αν τα Ταμεία καταφέρουν να εισπράξουν τα 1,46 δισ. ευρώ τότε θα μειωθεί αρκετά το έλλειμμα.

dimitris-stratoulis-arxeiou

Κατά 160 εκατ. ευρώ «ανέβασε» για φέτος ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης το στόχο του υπουργείου για τα έσοδα από τη νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ταμεία μιλώντας στο Mega.

Συγκεκριμένα ο κ. Στρατούλης ανέφερε πως ο στόχος της νέας ρύθμισης οφειλών των 100 δόσεων προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ έχει ανέλθει στα 1,460 δις. ευρώ για το 2015.

Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος στόχος (της ρύθμισης του νόμου 4305/2014) έφτανε τα 1,3 δις. ευρώ για φέτος και ήταν αυξημένος κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Αν τα ασφαλιστικά ταμεία καταφέρουν να εισπράξουν από ρυθμίσεις οφειλών 1,460 δις. ευρώ αντί για 1 δις. ευρώ που αρχικά προϋοπολόγιζαν για φέτος και δεν μειωθούν οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, τότε θα μπορέσει να κλείσει κατά 38% το έλλειμμα με το οποίο μπήκαν στο 2015 τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο στο παραπάνω έλλειμμα δεν συνυπολογίζεται εκείνο που ενδεχομένως εμφανιστεί από την φετινή αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ και τα εφάπαξ την οποία αναμένεται να θεσπίσει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης το επόμενο δεκαήμερο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By