Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

«Στροφή» στα ηλεκτρικά από τη Nissan

Η Nissan τα τελευταία χρόνια έχει ως αιχμή του δόρατος τα μοντέλα με diesel κινητήρες, χωρίς ωστόσο να μένει αμέτοχη μπροστά στις σύγχρονες ανάγκες που δημιουργούνται.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο δεν έχει σταματήσει να εξελίσσει τα ηλεκτρικά της οχήματα και σιγά σιγά να ρίχνει όλο και περισσότερο βάρος σε αυτά, όπως επιτάσσει η εποχή.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής φίρμας, η σταδιακή αντικατάσταση των μοντέλων της που εφοδιάζονται με diesel κινητήρα και η αντικατάσταση τους με ηλεκτρικά, δεν αφορά μόνο στη δική της γκάμα, αλλά σε όλη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αφουγκράζεται τις εξελίξεις.

Η ξαφνική προσπάθεια απαξίωσης του diesel δεν αποκλείεται να δημιουργήσει επιφυλακτικότητα στους καταναλωτές, σε συνδυασμό με πιθανούς φόρους, καθώς και απαγόρευσης των συγκεκριμένων μοτέρ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται να επισπεύδουν τις διαδικασίες για αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων από τη Nissan, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις και ισχυροποιώντας τη θέση της στην εν λόγω κατηγορία.

Προφανώς δεν αναφέρονται σε αλλαγές που θα λάβουν χώρα άμεσα, καθώς όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας «σε αυτό το σημείο, οι μοντέρνοι πετρελαιοκινητήρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της γκάμας της Nissan. Στην Ευρώπη, σταδιακά θα απορρίψουμε τους diesel από τα επιβατικά μας μοντέλα, μέσω της προώθησης των ηλεκτρικών μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By