Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Στυλιανίδης: Η Hochtief ζητά υπουργική απόφαση για να μην πληρώνει τέλη

Τα δικαστήρια θα κρίνουν την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Παναγιώτης Τζάμαρος
Παναγιώτης Τζάμαρος

Την οδό της… Δικαιοσύνης υπέδειξε στους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να επιβάλλουν τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ εμμέσως απέρριψε το ενδεχόμενο να εκδώσει την σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την μη καταβολή δημοτικών τελών από το ΔΑΑ (θέμα που έχει αποκαλύψει το thepaper.gr), ο υπουργός ανέφερε ότι οι δήμοι της περιοχής των Μεσογείων έχουν εισπράξει 29,3 εκατ. ευρώ από φόρους, ενώ για τα δημοτικά τέλη είπε ότι «αν η δικαιοσύνη τους δικαιώσει θα πάρουν και τα τέλη. Αν όχι η Ελλάδα διατηρεί το πρόσωπο αξιοπιστίας και θα συνεχίσει η επένδυση».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι η σύμβαση του 1995 δεν απαλλάσσει την Hochtief από την καταβολή δημοτικών τελών και υπογράμμισε ότι ο νόμος 3631/2008 ορίζει ότι θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει την διαδικασία επιβολής δημοτικών τελών, όμως, παρά το ότι πέρασαν πέντε χρόνια, δεν έχει εκδοθεί.

Ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, που νομοθετήθηκε το 2008, ήταν αίτημα της Hochtief η οποία επιδιώκει συμψηφισμούς. «Το 2008 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Μου λέτε ότι το κόμμα σας νομοθετεί κατά τα συμφέροντα της Hochtief;» ρώτησε ο κ. Παπαδημούλης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By