Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

SZ για Πόπη Παπανδρέου: Αν θέλει να στείλει κάποιον φυλακή, γράφει σε μια νύχτα 100 σελίδες

Διθύραμβοι και για τις άλλες ελληνίδες εισαγγελείς

pophpapandreou

Το νέο του τεύχος διαφημίζει σε γερμανικά ΜΜΕ το περιοδικό Spiegel το οποίο θα κυκλοφορήσει με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του: «Ολα για τις μίζες στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, εύσημα για το έργο των Ελληνίδων εισαγγελέων που διερευνούν υποθέσεις διαφθοράς απονείμει η Süddeutsche Zeitung.

Στο νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας γίνεται λόγος για τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου, Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αλλά και για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, η οποία χαρακτηρίζεται «αποφασιστική».

Ενδεικτικά, η γερμανική εφημερίδα παραπέμπει στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αναφέρει ότι όταν η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου θέλει να στείλει κάποιον στη φυλακή, «είναι σε θέση να γράψει σε μια νύχτα 100 σελίδες».

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο νόμος 4022 έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες κατά της διαφθορά.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, οι εισαγγελείς απέκτησαν περισσότερες δυνατότητες και  μπορούν τώρα να υπόσχονται ελάφρυνση της ποινής σε κατηγορούμενους, εάν σε αντάλλαγμα επιστραφούν στο κράτος χρήματα.

«Ο νόμος δεν θα ψηφιζόταν χωρίς την κρίση που εισέρχεται πλέον στο πέμπτο της έτος. Πριν από το 2009, σύμφωνα με πηγή εκ των έσω, τέτοιου είδους έρευνες δεν ήταν επιθυμητές, και επιπλέον τότε δεν υπήρχε κοινωνική πίεση, διότι όλοι είχαν χρήματα», αναφέρεται στο  δημοσίευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ράικου και Παπανδρέου δεν προέρχονται από οικογένειες της ελίτ, από τις οποίες προέρχονται συνήθως οι πολιτικοί και όπως αναφέρει, «η άνοδός τους οφείλεται στις γνώσεις και την επιμέλειά τους».

Πηγή: Deutsche Welle 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By