Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Sunday Times: «Η Ελλάδα είναι ο δούρειος ίππος του Πούτιν»

«Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το ελληνικό χρέος»

putin-tsipras

Ως δούρειο ίππο του Πούτιν χαρακτηρίζει την Ελλάδα δημοσίευμα των «Sunday Times», το οποίο συνοδεύεται από υπό επεξεργασία φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τραβά έναν τεράστιο ξύλινο ίππο πάνω στον οποίο κάθεται ο γυμνόστηθος Βλαντιμίρ Πούτιν!

Κατά τη βρετανική εφημερίδα και τον αρθρογράφο Matthew Campbell η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως Δούρειος Ίππος για να εισχωρήσει στην Ευρώπη.

Ο συντάκτης σχολιάζει ότι μετά τις ενέργειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Ρωσία «οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το ελληνικό χρέος, αλλά και τη γεωπολιτική μιας όλο και πιο ασταθούς ηπείρου».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η παρέμβαση Τσίπρα στο θέμα της ευρωπαϊκής δήλωσης κατά της Μόσχας για την πρόσφατη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία «σόκαρε» τις Βρυξέλλες. Παρά το ότι τελικά επετεύχθη μία εύθραυστη ενιαία στάση, «τώρα η στρατηγική του Κρεμλίνου μοιάζει ξεκάθαρη: βλέπει την Ελλάδα ως δούρειο ίππο για να επιτεθεί στην ΕΕ εκ των έσω», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Η συνειδητοποίηση αυτού έχει φέρει τους δυτικούς διπλωμάτες σε πανικό. Έχει δώσει επίσης στην κρίση του ευρώ μία απειλητική όψη που θα προκαλέσει ακόμα πιο τοξικές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις για το χρέος», προσθέτει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε γνωριμία του Αλέξη Τσίπρα με κρίσιμους συμμάχους του Πούτιν όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα, οι οποίοι βρίσκονται στην αμερικανική λίστα κυρώσεων, όπως η Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, Πρόεδρος του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ο Αλεξέι Πουσκόφ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας. Η πρώτη είναι και στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By