Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Super League 1, Play οut, Πανιώνιος-Παναιτωλικός 0-2: Σώθηκαν οι Αγρινιώτες, σε θαύμα ελπίζει ο Ιστορικός

Την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία (με γνώμονα πως δεν θα υπάρξει μπαράζ του 13ου της SL με τον 2ο της SL2) εξασφάλισε σήμερα ο Παναιτωλικός, που κέρδισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-0 στον «μεγάλο τελικό» των playo out.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Ρέντζα, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Παπανικολάου στα «6αρο-8άρια», τον Μαξίμοβιτς πιο μπροστά στον άξονα, τους Λυμπεράκη, Οικονομίδη στα άκρα και τον Τσιλούλη στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι («έχασαν» στο παρά ένα και τον Μουνιέ) παρατάχθηκαν με τον Φερνάντεθ κάτω από τα γκολπόστ, τους Παρρά, Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Τζανακάκη στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, τους Ταχάρ, Ντάλσιο, Ντίας στον άξονα (ο τελευταίος σε πιο δημιουργικό ρόλο), τους Ντουάρτε, Ρόσα στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Τις δύο ομάδες χώριζε μόλις ένας βαθμός και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το διακύβευμα ήταν τεράστιο. Κάτι που αποτυπώθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά, αλλά αναπτύσσονταν μονόπατα από τη δεξιά τους πλευρά καθώς έψαχναν συνέχεια τον Τσιλούλη και δεν απειλούσαν. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, με αιχμή του δόρατος τον Μπαϊροβιτς πατούσαν στα αντίπαλα καρέ (ο Σουηδός απώλεσε 1-2 ευκαιρίες) και έδειχναν πιο ορεξάτοι.

Οι «κυανέρυθροι» πάντως με το σκορ στο 0-0 «άγγιξαν» το γκολ με τον Ρέντζα (33′), όμως τα «καναρίνια» εξαργύρωσαν στο 38′ την ανωτερότητά τους. Τότε ο Ευαγγέλου απέκρουσε με το χέρι την κεφαλιά του Ντίαζ και μέσω VAR καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Μπαϊροβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η ανάπαυλα βρήκε τους φιλοξενούμενους με «αέρα» ενός τέρματος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας (46′ Αρτσε), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Οικονομίδης (46′ Παπαγεωργίου), Μαξίμοβιτς (83′ Γρίβας),Λυμπεράκης (71′ Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (82′ Λουσέρο), Ντίας, Ντουάρτε (82′ Αριγίμπι), Ρόσα, Μπαΐροβιτς (64′ Τσιγγάρας).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By