Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Super League 2: Παγκόσμιο «κράξιμο» για ένα πρωτάθλημα απλήρωτων

Η τοποθέτηση της FIFPro και τα θλιβερά δεδομένα στη Super League 2.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Super League 2. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Το Sportime.gr έχει προσπαθήσει να αναδείξει τα κακώς κείμενα της κατηγορίας. Είτε αποκαλύπτοντας θλιβερά περιστατικά είτε κάνοντας έρευνες για τα ποσά που οφείλουν οι ομάδες προς τους παίκτες.

Τα όσα κατά καιρούς έχουν γίνει είναι για γέλια και για κλάματα. Σε ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο το στοίχημα είναι εάν θα τελειώσουν όσοι αρχίζουν, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος.

Το έργο πολυπαιγμένο. Το είδαμε και τη σεζόν που μας πέρασε. Παρά τις όποιες εγγυήσεις υποτίθεται πως υπήρχαν, πάλι είχαμε αποχωρήσεις. Επίσης, υπήρξαν κλαμπ που μπήκαν «σφήνα» την τελευταία στιγμή. Όλο αυτό το μπάχαλο φυσικά είχε αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές. Η λέξη συνέπεια έχει ξεχαστεί στο θέμα των πληρωμών.

Βλέποντας την κατηγορία, ακούς μόνο για ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν. Το έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην ΑΕΛ, το παλεύουν σε Βέροια, Ξάνθη, Αιγάλεω, Χανιά και Εργοτέλη μεταξύ άλλων. Και μιλάμε για ομάδες που αν μη τι άλλο έχουν ειδικό βάρος. Σε πολλές άλλες επικρατεί χάος.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να αποτελεί έκπληξη η προτροπή της FIFPro προς τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράφουν σε ομάδες της Super league 2. Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών συμπεριέλαβε τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος στους προορισμούς που θα έπρεπε κάποιος να αποφύγει μαζί με Αλγερία, Κίνα, Λιβύη, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία.

Εάν έψαχνε κανείς στο περσινό πρωτάθλημα πόσες είναι ο οφειλές προς τους παίκτες, θα σοκαριζόταν. Ομάδες υπεράνω υποψίας σταμάτησαν να πληρώνουν πριν πιάσει βαρυχειμωνιά! Άλλες, που πάλεψαν για την άνοδο και θα παλέψουν και του χρόνου, έχουν όχι μόνο προσφυγές, αλλά και σημαντικά ποσά που ακόμη δεν έχουν δώσει. Προφανώς για όλα δεν φταίει μόνο η διοργανώτρια αρχή και οι ιδιοκτήτες. Είναι και θέμα Πολιτείας, ειδικά με το έκτρωμα των δύο ομίλων. Ουδείς γνωρίζει πότε και εάν θα διορθωθεί όλο αυτό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By