Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Swissport: Περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας στη Βρετανία και την Ιρλανδία λόγω πτώσης κίνησης

Η αεροπορική Swissport σχεδιάζει την περικοπή άνω των 4.500θέσεων εργασίας στη Βρετανία και στην Ιρλανδία, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών εδάφους και φορτίου στον κόσμο παλεύει για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο HNA, αναφέρει ότι οι περικοπές προσωπικού είναι αναγκαίες για να αντιμετωπίσει την πτώση κατά 50% των εσόδων που αναμένει για το σύνολο του 2020 και για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από δανειστές και επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Στην ουσία πρόκειται για περικοπές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του προσωπικού της εταιρείας συνολικά στις 2 χώρες.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο σιγά σιγά επανέρχονται από την κρίση του κορωνοϊού, η οποία αναμένεται να μειώσει τα ταξίδια τα επόμενα χρόνια.

Τα συνδικάτα GMB και Unite ανταποκρίθηκαν στα σχέδια της Swissport προτρέποντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει ένα ειδικό πακέτο χρηματοδότησης για τον αεροπορικό κλάδο με σκοπό να βοηθήσει στη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Περισσότεροι από 730.000 άνθρωποι των οποίων η εργασία εξαρτάται άμεσα από τον αεροπορικό κλάδο πιθανόν να βρεθούν στην ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της IATA.

Από την πλευρά της, η British Airways εξετάζει την περικοπή έως 12.000 θέσεων εργασίας, με εταιρείες όπως η EasyJet και η Ryanair να σχεδιάζουν την περικοπή του 1/3 των θέσεων στη Βρετανία.

Η Swissport απασχολεί περίπου 64.000ανθρώπους σε 300 αεροδρόμια σε 47 χώρες.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 25 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τρία στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By