Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι κοροϊδία.

evagelismos

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πραγματοποιούν εργαζόμενοί του, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή του.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων:«Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι κοροϊδία , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες, ενώ το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ.

Παράλληλα, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια.

Τέλος, σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργολαβικοί εργάτες σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, είναι απλήρωτοι για Αύγουστο και όπως σημειώνεται οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By